Deși sunt bombardați de mici cu informații variate prin tot felul de mijloace, pentru copii rămâne esențială educația primită în „cei șapte ani de acasă”. Părinții și toți cei care au în grijă educația copiilor vor găsi inspirație în aceste cărți.
„Îmi pare rău” să zici e greu,
dar când greșești să-l spui mereu!
„Mă scuzați” pentru zgomotul nepoliticos din burta mea
Nu am fost eu,
A fost mâncarea mea!
Folosind mult umor, puterea exemplului și recompense încurajatoare, haioasele personaje îi învață pe cei mici în ce situații să spună „Mă scuzați” și „Îmi pare rău” și să iasă în evidență prin politețe. Copiii vor avea deprinderea nu doar să-și ceară scuze și iertare, dar și să spună aceste cuvinte din toată inima.
De ce bune maniere pe înțelesul copiilor de la Monstruleții Mâzgălici?
- Pentru că prin exemple concrete de situații în care „mă scuzați” și „îmi pare rău” îi scot dintr-o încurcătură, cei cinci prieteni haioși - Peniță, Pată, Pablo, Cerneală și Creionel - le arată copiilor cum ies în evidență prin bună-creștere, obțin mai ușor ce doresc și sunt integrați în grupuri;
- Rostite de echipa monstruleților, formulele de politețe funcționează ca o magie, iar copiii îi imită pentru că vor să fie ca ei și să obțină aceleași rezultate;
- Cu chipurile lor amuzante, monstruleții Mâzgălici sunt exemple de bună purtare și transformă recomandările de bune maniere în cântecele, rime și jocuri cu recompense care îi atrag pe cei mici.