DECEMBRIE 1940. În timp ce bombele nemților cad peste Southampton, Anglia, locuitorii orașului se refugiază în satele din împrejurimi. În satul Upton, în tot acest haos, Ellen Parr, proaspăt căsătorită, găsește o fetiță abandonată, adormită pe bancheta din spate a unui autobuz. Micuța Pamela, se pare, este complet singură.
Ellen a crezut dintotdeauna ca nu își dorește copii, dar, când o aduce pe Pamela acasă, copila îi trezește amintirile trecutului de care credea că scăpase și îi tulbură viitorul la care visaseră ea și soțul ei, Selwyn. Pe măsură ce războiul se dezlănțuie, dragostea încolțește în locurile cele mai neașteptate, surprinzându-i pe toți.
Desfășurându-se pe fundalul celui de-Al Doilea Război Mondial și traversând o mare parte a secolului al XX-lea, Copilărie furată explorează iubirea profundă pe care o simțim față de copiii noștri și puterea acesteia de a dăinui. Dincolo de distanță, dincolo de timp, ba chiar dincolo de moarte.
,,Liardet ne amintește că afecțiunea dintre mama și fiică se poate naște în inimi pe care hazardul le aduce laolaltă în timpul unui război devastator. În fiecare scenă, vedem șosetele peticite, figurile păpușilor de lemn, simțim mirosul de miere al pielii de copil, dar, mai ales, dragostea sfâșietoare și neclintită, în toată forța ei copleșitoare. Războiul, chipurile brăzdate de vreme și relațiile de o viață dintre săteni ne arată că adevărata familie nu are nicio legătură cu definițiile convenționale. Este o poveste impresionantă care ne dovedește că pentru a iubi este nevoie de curaj.” Delia Owens, autoarea bestsellerului Acolo unde cântă racii