„Cred că iubirea și grija sunt suficiente ca să fii fericit.“ Iată cum, în foarte puține cuvinte, Corina Ozon deschide orizonturi nebănuite și fantastice: fericirea este chiar lângă noi, în lucrurile mărunte pe care le înțelegem, în cei pe care îi iubim, în generozitate și respect pentru cei din jur. Ce lecții minunate primim de la motanul Tomiță!
Iulia Badea Guéritée
Verișor bun cu montanul Murr al lui Hoffmann, motanul Tomiță al Corinei Ozon are nu doar păreri despre viață, ca motanul romantic german, ci și o uriașă inimă – care ține să facă numai fapte bune: să salveze de la moarte alți pisoiași, să-și facă prieteni de nădejde, să ajute oamenii să-și cunoască propriile inimi. Copiii care-l vor cunoaște pe Tomiță îl vor iubi – și vor fi de acord că merită să fie vedetă pe Instagram. Ba mai mult: îl vor primi într-un story permanent în inimile lor.
Radu Vancu
Motanul Tomiță nu este un personaj oarecare. El are înțelepciunea vulpii din Micul prinț și curajul cavaleresc al lui Peter Pan, dar și candoarea, duioșia și bunătatea nealterată ale personajelor clasice nemuritoare, pentru care prietenia şi familia, speranţa, generozitatea şi bucuria reprezintă valori permanente și un deziderat de neperturbat. Tomiță nu își invită prietenii doar în magazinul Codița veselă, ci și (mai ales) într-o lume permanent perfectibilă.
Violeta Borzea
Corina Ozon (născută la Timișoara) este licențiată în Filologie și în Jurnalism și Științele Comunicării. După 12 ani în presa scrisă și în televiziune, s-a orientat către Relații Publice &Comunicare, domeniu în care lucrează și azi în cadrul unei companii naționale.
Este doctor în Științe ale Comunicării, Informației și Documentării, în cotutelă româno-franceză (București – Montpellier). Rampa de lansare ca scriitoare a fost blogul personal. A debutat în 2014 cu Zilele amanților, pus în scenă de compania Teatru La Infinit (Sibiu, 2019) și devenit primul volum dintr-o serie de șase cărți – Amanții (2014-2021) – care a strâns o comunitate mare de cititori. Au urmat volumul de proză scurtă Pană cand mă voi vindeca de tine (2016), romanele Tentații (2016), Codul lui Zoran (2018), Dincolo de furtună (2019), eseurile Despre iubire, cu instrucțiuni de folosire (2017) și un alt volum de proză scurtă, cu inserții poetice și fantastice, Povești scrise in palmă (2022).
În anul 2023 publică la Editura Trei romanul Cineva în orașul ăsta te iubește, un thriller polițist cu tușe SF.
Cărțile Corinei Ozon au fost prezentate și la evenimente din afara țării, în Europa, Israel, SUA și Canada. Este primul autor român premiat cu Silver for Excellence la Gala Internațională PR Award (2015) pentru promovarea cărților în online, iar în 2017 a fost în Top 100 femei de succes (Capital). Locuiește în București, are o fiică și un motan.