Timp de mai bine de patruzeci de ani, Edgar Cayce a explorat natura sufletului si legatura noastra finala cu Divinul.
In cadrul a nenumarate citiri, Cayce explica modul in care fiecare individ este, de fapt, un companion si un co-creator alaturi de Dumnezeu.
In cele din urma, destinul nostru este sa ne trezim la constiinta si la faptul ca suntem fiinte spirituale care se manifesta pe Pamant. In plus, puterea de co-creatie a sufletului este cea care ne permite sa crestem in constiinta personala, transformandu-ne pe noi insine si planeta in acest proces.
Aceasta transformare are loc pe masura ce indivizii lucreaza cu idealuri spirituale, isi concentreaza vointa intr-o directie care faciliteaza mai mult adevarata natura a sufletului, depun un efort in directia aplicarii personale (facand ceea ce stiu sa faca), isi folosesc capacitatea de co-creativitate la nivel de corp, minte si suflet si incearca sa fie buni in fiecare relatie. Acesti pasi aduc intr-o optima manifestare puterea suprema de co-creatie a sufletului.
Edgar Cayce (1877-1945) s-a nascut la o ferma de langa Hopkinsville, Kentukcy. In general, a fost un individ mediocru. Totusi, de-a lungul vietii sale, a manifestat unul dintre cele mai remarcabile talente mediumnice din toate timpurile. De tanar, el a remarcat ca era capabil sa intre in stari de transa auto-indusa, care ii dadeau posibilitatea sa se conecteze la o sursa nelimitata de informatie. In timp ce era in transa, putea sa raspunda la intrebari sau sa dea discursuri amanuntite pe orice tema. Aceste discursuri, mai mult de 14.000 la numar, au fost transcrise in timp ce el vorbea, si sunt denumite „citiri”.
Daca i se dadeau numele si locatia unui individ oriunde in lume, el putea sa descrie corect conditia persoanei si sa-i prescrie un regim de terapie. Acuratetea consistenta a diagnosticelor sale si eficacitatea tratamentelor pe care le recomanda l-au transformat intr-un fenomen medical si a ajuns chiar sa fie numit „tatal medicinei holistice”.
Pana la urma, scopul citirilor lui Cayce a devenit mai larg, incluzand subiecte precum religiile lumii, filosofia, psihologia, parapsihologia, visele, istoria, anii lipsa din documentarea cronologica a lui Iisus, civilizatiile disparute, evolutia sufletului, dezvoltarea psihicului, profetiile si reincarnarea.