Lucrarea abordeaza o instituție juridica cu o semnificație deosebita atat pentru dreptul administrativ, cat și pentru drept in general și, aș putea spune, pentru ordinea juridica dintr-un stat, reverberand, astfel, in activitatea puterii judecatorești și a Curții Constituționale.
Revocarea reprezinta o dimensiune a regimului juridic administrativ cu caracter de principiu, de care se leaga activitatea administrației in ansamblul sau, inclusiv dreptul la o buna administrare.
Cuprinsul lucrarii
Lucrarea este structurata in patru titluri. Primul titlu este unul introductiv in care sunt prezentate o serie de aspecte generale cu privire la actul administrativ. Al doilea titlu analizeaza instituția revocarii privita ca principiu al regimului juridic al actelor administrative. Titlul al treilea abordeaza problematica revocarii in sistemul de drept european. Ultimul titlu este alcatuit dintr-o analiza a instituției revocarii actelor administrative in sistemele naționale ale unor state membre ale Uniunii Europene.
Puncte forte
Instituția revocarii actului administrativ este analizata atat din perspectiva dreptului național, cat și din perspectiva dreptului comparat, autoarea oprindu-se asupra sistemelor de drept din Franța, Germania, Italia, Spania și Marele Ducat de Luxemburg.
Public ținta
Avand in vedere subiectul abordat, prezenta monografie este destinata nu doar practicienilor dreptului, ci și publicului larg.