Există fericire după suferinţă. Nimeni nu e irecuperabil.
Ai avut experiențe dureroase? Te lupți și acum cu amintiri care revin necruțătoare și îți erodează stima de sine? Îți derulezi în minte și în inimă filmul respectivelor evenimente și te întrebi ce ai fi putut face diferit? Ai momente bruște de furie sau de teamă, pe care nu ți le poți explica?
Dacă da, o să găsești o sursă de recuperare și de speranță în poveștile pacienților lui Catherine Gildiner, dezvăluite în cartea pe care o ții acum în mână. Psiholog cu peste 25 de ani de experiență, Catherine explorează cu autenticitate cinci personalități captivante, reunite prin profunzimea traumelor care le-au marcat. Fiecare pacient reprezintă un mister care va fi dezvăluit pas cu pas în decursul anilor de terapie, iar situațiile cumplite prin care au trecut reflectă momente trăite de foarte mulți dintre noi.
Modul în care aceste cinci persoane își regăsesc pas cu pas echilibrul interior, sănătatea emoțională și forța de a depăși trecutul și de a trăi din plin prezentul dovedește că suferința nu trebuie să fie o condamnare pe viață, și că există un remediu.
O invitație la asumare și explorare de sine, cartea te ajută să îți confrunți cu succes propriii demoni interiori, să găsești inspirație și susținere în calea ta spre vindecare și liniște. Pacienții lui Gildimer nu sunt victime, ci eroi, și îți vor insufla curajul de a-ți confrunta și trata propriile traume ascunse.
Această carte este pentru tine dacă:
- ai reacţii de furie, panică, anxietate etc pe care nu ţi le poţi explica
- ai avut o copilărie dificilă
- ai fost ținta hărțuirii, abuzului sau negljenței
- ai fost manipulat de persoane răuvoitoare
- ai fost discriminat pe criterii etnice sau sociale
- ai asistat neputincios la destrămarea familiei tale
Deopotrivă răvășitoare și plină de speranță.
– Newsweek.
Cutremurătoare, surprinzătoare, incitantă și profundă; aceasta este, în cele din urmă, o carte despre forța conexiunii între oameni și despre triumful spiritului.
—Lori Gottlieb, scriitoare
Aceste povestiri au o forță aproape mitologică, la granița tragediei, dar virează în cele din urmă spre mântuire, cu ajutorul unei terapeute care își asumă propriile greșeli și caută să se cunoască mai bine pe sine, ca și pe pacienții pe care îi tratează. N-am putut lăsa cartea din mână.
—Antanas Sileika