Și dinozaurii încearcă să mintă! Și, oricât de distractivă ar fi joaca, oare ce se întâmplă când Poc transformă vaza lui Buni-Șoricica într-o navă spațială? Chiar zboară sau ajunge sub covor?
Povestea ilustrează trăirile pe care un copil le are în încercarea de a ascunde boacănele, venind cu lecții valoroase despre onestitate - una dintre virtuțile care ne ajută să fim împăcați cu noi înșine, cu cei din jurul nostru.
“Tzitzi și Poc învață să spună adevărul” îi învață pe cei mici că e important să spună adevărul și că lucrurile pe care ni le imaginăm la gândul că minciuna va fi descoperită sunt departe de a fi reale.
Seria de cărți Tzitzi-Poc face parte din programul de dezvoltare socio-emoțională Tzitzi-Poc, o inițiativă a Mironei Păun, psiholog clinician și psihoterapeut pentru copii, adolescenți și familii.
„Studiile arată că cei mici încep să mintă încă de la vârsta de 2 ani, iar frecvența minciunii crește pe parcursul perioadei preșcolare, această perioadă fiind considerată o etapă normală a dezvoltării cognitive. Important este să înțelegem că înainte de vârsta de șase ani, pentru un copil nu este important să spună adevărul, acesta încercând din răsputeri să-i facă pe plac părintelui.” - Mirona Păun, psiholog clinician și psihoterapeut