Produse
Produse
    • Total lei Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă

      UPDATE:Câștigătoarele celei de a doua ediții:

      La categoria Poezie a fost desemnat câștigător volumul 40. să înceapă jocurile de Cristina Ispas, volum apărut la Editura frACTalia în 2018.
      La categoria Proză, câștigător a fost desemnat volumul Părinți de Diana Bădica, apărut în 2019 la Editura Polirom.
      Cartea Jes de Jesica Baciu, apărută la Nemira în 2019, în colecția Vorpal, a primit Premiul DLITE pentru Debut în Poezie, iar romanul Trilogia sexului rătăcitor de Cristina Vremeș, apărut la Editura Humanitas în 2019, a primit Premiul DLITE pentru Debut în Proză.

      Sofia Nădejde a fost prima femeie din România căreia i-a fost permis să susţină Bacalaureatul într-un liceu de băieţi, prima femeie care a condus o revistă literară şi autoarea primului roman feminist din istoria literaturii române. Mai mult, s-a încumetat să-l contrazică pe Titu Maiorescu atunci când susținea voios că femeile, având creierul mai ușor decât bărbații, ar face mai bine să se abțină de pretenții & creație. Era cumva firesc, ca ea să dea numele unui eveniment care acordă Premii pentru Literatură Scrisă de Femei.

      Prima ediție a Galei Premiilor Sofia Nădejde a avut loc anul trecut și a cuprins aceleași categorii Poezie, Proză, Debut Poezie, Debut Proză, prezente și în cea de a doua ediție.
      Pe carturesti.ro i-am dedicat un raft special, în care veți găsi nominalizările acestei a doua ediții. Câștigătoarele vor fi anunțate în cadrul galei care va avea loc pe 11 noiembrie.
      Salutăm inițiativa acestui proiect și vă invităm să le descoperiți pe scriitoarele nominalizate. #cartediem

      Raftul Premiilor Sofia Nădejde

      Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.