O carte captivantă despre viețile celor patru filosofi care au marcat secolul XX
Este anul 1919.
Walter Benjamin fuge de tatăl său autoritar și încearcă să-și câștige existența ca recenzent.
Ludwig Wittgenstein, descendent al uneia dintre cele mai bogate familii din Europa, renunță la moștenirea sa, dedicânduse căutării clarității spirituale.
Martin Heidegger abandonează credința creștină și își încearcă norocul cu școala fenomenologică a lui Husserl.
Ernst Cassirer schițează o nouă teorie a culturii umane într-un tramvai berlinez aglomerat. Scena este pregătită pentru o mare dramă intelectuală.
În următorul deceniu, viețile și sistemele de gândire ale celor patru vor converge și se vor întrepătrunde, pe măsură ce fiecare va dobândi o importanță istorică mondială, determinând remodelarea filosofiei moderne.
Vremea magicienilor readuce la viață o miraculoasă explozie de creativitate intelectuală, fără egal în istoria filosofiei — și, odată cu ea, o întreagă epocă, de la exuberanța postbelică la criza economică și apariția național socialismului. Cu un talent deosebit, Wolfram Eilenberger reface parcursul celor patru titani dea lungul unei epoci tumultuoase. Le surprinde personalitățile și le scoate în evidență realizările, analizând cu o claritate deosebită filosofiile pe care fiecare le-a întruchipat și le-a îmbrățișat. Rezultatul este povestea unei aventuri intelectuale, o călătorie captivantă prin cea mai importantă revoluție a gândirii occidentale, relatată prin intermediul celor patru protagoniști ai săi, fiecare cu propria privire pătrunzătoare și propriul răspuns la întrebarea care a animat filosofia încă de la începuturile ei: Ce suntem noi?